Kaikki arvokas näkyväksi

Tervetuloa tutustumaan sivuihini ja minuun, henkilöön kameran takana! Harkitset ehkä minua kuvaamaan jotain sinulle tärkeää, ja olet mahdollisesti jo käynyt katsomassa ottamiani kuvia.


Olen Jonna, äiti, vaimo ja yrittäjä Klaukkalasta. Ennen kaikkea olen äiti, ja arkemme on usein tavallista lapsiperhearkea: pyykkivuoria, nakkikastiketta ja hiukan liian hektistä sähellystä. Kaiken tämän hektisyyden keskellä yritän muistaa pysähtyä ja nähdä sen arvokkaan, mitä minulla jo on.

Olen esteetikko ja tunnelmoija, ja minulle on tärkeää, että ympärilläni on kaunista ja siistiä. Tykkään sisustaa kotia ja laittaa sitä nätiksi. Tarvitsen kuitenkin vastapainoksi myös muunlaista tekemistä: harrastan maastopyöräilyä, avantouintia ja metsäkävelyitä. Luonto antaa minulle mielenrauhaa ja loputonta inspiraatiota muuttuvine sävyineen ja valoineen.


Suurin opettaja elämässäni on ollut esikoistyttäremme Bea, joka menehtyi päivän ikäisenä vuonna 2013. Bean lyhyt elämä kasvatti minua paljon. Hän opetti näkemään kauneutta aivan tavallisissa asioissa ja arvostamaan tavallista arkea, elämää. Bean kuoleman myötä löysin oman intohimoni valokuvausta kohtaan. Samalla, kun olen opetellut itse näkemään taas elämän kauneuden, olen palavasti halunnut näyttää sitä myös muille juuri valokuvauksen kautta. Kuva: Katri Haavisto

Usein lapsiperhearjen keskellä sitä uppoutuu suorittamaan arkea tavoitteesta seuraavaan ilman, että välillä pysähtyy huomaamaan kaikkea ympärillä olevaa hyvää. Kuvien kautta haluan näyttää sen, mitä kaikkea arvokasta elämässä jo on. Haluan, että kuvista tulee merkityksellisiä heti. Niitä ei ole tarkoitus ottaa pelkästään tavan vuoksi tai siksi, että tärkeitä hetkiä voi sitten joskus myöhemmin muistella. Kuvat ovat myös juuri tätä aikaa varten. Kuvien kautta voit palata milloin vain sinulle tärkeisiin hetkiin ja ihmisiin. 

Kuva: Katri Haavisto

Kuvaajana minua inspiroi muun muassa luonto, sen muuttuvat sävyt ja valo sekä kauniit ja vanhat rakennukset. Eniten minua inspiroi kuitenkin ihmiset, heidän väliset suhteet ja tunnesiteet. Rakastan kuvata kaiken ikäisiä ihmisiä, mutta lasten kuvaaminen on erityisen lähellä sydäntäni. Heidän aitoutensa ja viattomuutensa on puhutellut minua aina.


Valokuvaajana olen intohimoinen ja pyrin aina perinteisten poseerauskuvien sijaan luonnollisiin, rentoihin ja aitoihin kuviin, joista välittyy tunne. Kuulen usein, että kuvaus jännittää, ja asiakas kokee ettei "osaa olla kuvattavana." Minun kuvattavana ei tarvitse tietää miten kuvassa pitää olla. Minun tehtävä on ohjata teitä niin, että saan teistä aidot ja teidän näköiset kuvat talteen. Pyrin aina siihen, että kuvattavat unohtaisivat olevansa kuvattavana. Kuulen usein onnistuneeni siinä hyvin.

Kuva: Katri Haavisto

Valokuvaus on minulle ennen kaikkea kauneuden näkemistä, tunteen ja tunnelman tallentamista. Haluan näyttää teille teissä jo olevaa kauneutta ja rakkautta. Tiedän että sitä on ihan jokaisessa.

Tehdään kaikki se arvokas näkyväksi.

Kuva: Katri Haavisto

Tutkinnot:

Valokuvaajan tutkinto 2017, Helsinki Design School

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, osaamisala valokuvaus 2020, Pekka Halosen AkatemiaJos sinusta tuntuu, että minä voisin olla oikea ihminen tallentamaan teidän kuvat, niin pistä ihmeessä viestiä!